top of page
PLEZANT.jpg

Maak kennis met onze straffe routes

Rundskop-Treinspoorroute

Een pittige route van 90 km die heel wat te bieden heeft! Terwijl je rustig over een oud treinspoor bolt, geniet je van het prachtige landschap. Filmfanaten herkennen hier ongetwijfeld plekjes uit Rundskop, de beroemde Vlaamse film waarin Matthias Schoenaerts schittert als Limburgse veeboer. Het parcours voert je ook door de prachtige stadjes Sint-Truiden, Landen, Tienen en Zoutleeuw. Al bij al een stevige toer, maar je krijgt er heel wat voor terug.

Rundskophoeve.jpg

Naar het land van De Witte en terug via Limburg

Maagdentoren.jpg

Deze route van 66 km voert je door de streek van ‘De Witte’, het literaire meesterwerk van Ernest Claes. Ontdek het geboortehuis van de auteur, de kerk van Zichem en de basiliek van Scherpenheuvel, die een belangrijke rol spelen in deze filmklassieker. De Witte nooit gezien? Stop dan zeker op de markt van Zichem. Je vindt er het monument van Claes, die zijn sympathieke schelm op de schouders draagt. Een mooie en interessante trip, die je langs de grensstreek tussen Vlaams-Brabant en Limburg terug naar je vertrekpunt brengt.

Wijnroute Plezant Hageland

Laat je verrassen door onze Vlaamse kwaliteitswijnen. Deze mooie variant op de beroemde Wijnfietsroute is een kleine 50 km lang. Ze start bij PlezantHageland en voert je via knooppunten langs de regionale wijngaarden en -domeinen. Maak in Tielt-Winge even tijd om de glorieuze Vlooybergtoren uit de populaire televisiereeks ‘Callboys’ te beklimmen. Het uitzicht over de velden en heuvels is fenomenaal!

WijnHagelandPano.jpg

Eddy Merckx Route PlezantHageland

Boerenhof2.jpg

Onze variant op de populaire Eddy Merckx Cycling Route start en eindigt bij PlezantHageland. Je rijdt 71 km over dezelfde wegen waar de ‘Kannibaal’ zich voorbereidde op zijn vele overwinningen. Je ontdekt iconische plekjes zoals het standbeeld van Eddy tegenover zijn geboortehuis in de Tieltsestraat in Meensel-Kiezegem. Ook niet te missen: Wielercafé Boerenhof aan de kerk. Dit pittoreske cafeetje ademt koers! Het hangt vol rennerstruitjes en overal zijn trofeeën en relikwieën te zien. Merckx heeft er zelfs zijn eigen muur…

Reynvaertroute Plezant Hageland

Deze 65 km variant van de beroemde Reynvaertroute is een aanrader voor erfgoedminnaars en lekkerbekken. Het glooiende parcours voert je vanaf PlezantHageland via knooppunten langs historische pareltjes, zoals de 18deeeuwse houten Lindenmolen in het domein Halve Maan, het begijnhof van Diest en de iconische Norbertijnenabdij van Averbode. Honger? Hier kan je overheerlijke streekproducten inslaan. Of stop even in de 'Lekdreef' en schuif aan bij een van de vele ijsjeskraampjes.

Averbode.jpg
PLEZANT-34.jpg

Bloesemroute Plezant Hageland (S - M - L - XL - XXL)

Bloesemvrouw.jpg

Goed nieuws voor bloesemfanaten die niet graag ‘over de koppen rijden’! Op de Vlaams-Brabantse variant van de fameuze Limburgse bloesemroute bewonder je de lentepracht in alle rust. Of je nu het parcours van 30, 46, 64, 86 of 100km kiest, ‘t is sowieso genieten! Niet alleen van de wit-roze kleurenzee in de bloeiende boomgaarden, ook van de prachtige vergezichten, de pure natuur en de leuke stadjes die je doorkruist.  

bottom of page